top of page
Photo by John-Mark Smith on Unsplash

Individueelbehandel

protocol

Omdat gezondheid verder gaat dan alleen je lichaam

Wij geloven dat gezondheid beïnvloed wordt door meerdere factoren.

Daarom hebben wij een unieke benadering op 5 vlakken van het leven.

Vijfstappenplan Home
Detox 5stap

Deze aandachtspunten komen zeker allemaal aan bod tijdens uw behandeling bij BLMC

Uw persoonlijk behandelplan / protocol zal anders zijn dan dat van andere personen. Het gaat hier om maatwerk, niet één persoon is immers hetzelfde.

Daarbij kijken wij niet alleen naar de klacht, maar ook naar de voorgeschiedenis en de levenssituatie waarin u zich bevindt.

Samen gaan we aan de oorzaak en de oplossing van de klacht werken.

Belangrijk is dat indien er door een andere arts al een behandeling is gestart, deze niet zonder meer gestopt mag worden zonder overleg. 

Ontgifting

Om de immuunrespons te optimaliseren en de bijwerkingen van de behandeling te verminderen, moet het lichaam vrij zijn van zware metalen en toxines.

We worden blootgesteld aan gifstoffen uit verschillende bronnen, luchtvervuiling, pesticiden en herbiciden uit voedsel, weekmakers en coatings in onze flessen en verpakkingen, kwik uit tand amalgamen en vele andere bronnen.

Veel van de giftige chemicaliën die het lichaam binnenkomen, zijn in vet oplosbaar. Dit betekent dat ze alleen oplossen in vette of olieachtige oplossingen en niet in water. Dit kan het voor het lichaam moeilijk maken om ze uit te scheiden.

 

In vet oplosbare gifstoffen verplaatsen zich naar de vetweefsels en celmembranen, die zijn gemaakt van vetstoffen.

Deze delen van het lichaam kunnen gifstoffen jarenlang opslaan.

Opbouw Immuniteit 5Stap

Immuniteit

Het immuunsyteem is de eerste verdedigingslijn van het lichaam tegen ziektes.

Wanneer een vreemde indringer, zoals een virus, bacterie of microbe, het lichaam aanvalt, herkennen immuuncellen de dreiging en haasten zich om deze te omsingelen en te vernietigen.

Immunotherapie is een brede term die vele behandelingen omvat die gericht zijn op het immuunsysteem om het zijn werk effectiever te laten doen.

Lees meer

Voeding en Levensstijl

Voeding en Levensstijl

De voeding die je eet heeft een belangrijke invloed op je gezondheid.

Voeding kan verzuring en inflammatie veroorzaken, waardoor de normale functies van het lichaam verstoord worden en een milieu ontstaat waarin infecties kunnen blijven overleven.

Een gezonde voedingskeuze is een “must”  als je je lichaam de nodige vitamines, mineralen en andere stoffen wil geven om niet alleen gezond te blijven, maar ook optimaal te leven.

Ook een gezonde levensstijl is essentieel voor een vitaal en fit lichaam. Detox regelmatig, vermijd excessen, beweeg en ontspan, geniet van wat het leven je aanbiedt en wees dankbaar!

 

Vergeet niet te leven in de drukte van elke dag

Onderliggende Oorzaken

Onderliggende Oorzaken

BLMC schuwt de toxische aspecten van de conventionele geneeskunde en gebruikt alleen medicatie en chirurgie wanneer een dergelijke interventie echt noodzakelijk is.

In eerste plaats richten we ons op therapieën die de aangeboren afweer en genezingsmechanismen van het lichaam ondersteunen.

We bepalen eerst de oorzaak van de ziekte en vervolgens werken we samen met u als een team om de ziekte te bestrijden, uw levensstijl te veranderen zodat u blijvend succes kunt behalen.

 

Onze 'nieuwe geneeskunde',combineert het beste van de moderne wetenschap met natuurlijke geneeswijzen die effectief zijn gebleken.

Ons behandelplan bevat routinematig aangepaste dieet- en levensstijlaanbevelingen, natuurlijke voedingssupplementen en andere complementaire therapieën die levenslange voordelen opleveren.

Lichaam en Geest

Lichaam en Geest

Mind-body medicine richt zich op de interacties tussen lichaam en geest.

Geestelijke, emotionele, sociale en spirituele factoren zijn zeer krachtig en kunnen direct onze gezondheid beïnvloeden.

 

Omdat chronische stress kan worden gerelateerd aan tot 80% van alle ziekten, is lichaam-geest-medicatie een zeer belangrijk hulpmiddel dat wordt gebruikt bij het bereiken van de algehele gezondheid.

Tegelijkertijd kan onze fysieke toestand een grote impact hebben op onze mentale toestand.

 

Chronische pijn, handicaps en verwondingen kunnen emotionele reacties veroorzaken die een negatief effect hebben op onze geestelijke gezondheid.

bottom of page