top of page

Een MTHFR-behandeling waar u misschien niet van had gehoordWat hebben depressie, IBS en chronische vermoeidheid met elkaar gemeen?

Het zijn enkele van de vele aandoeningen die mogelijke koppelingen hebben met mutaties in ons MTHFR-gen.


Een verrassend veel voorkomende genmutatie

Als mensen delen we allemaal dezelfde set genen, en het zijn de variaties van deze genen - of mutaties - die ons van elkaar onderscheiden. Hoewel sommige van deze mutaties positief zijn, kunnen andere negatieve gevolgen hebben, zoals meer vatbaar zijn voor bepaalde ziekten.

De MTHFR-genmutatie heeft de laatste tijd veel aandacht gekregen, omdat een verrassend hoog percentage van de bevolking (tot wel 60% volgens sommige schattingen) ten minste één variant kan hebben. Er wordt nog steeds meer onderzoek gedaan, maar vanaf nu lijkt het erop dat mensen met deze genmutatie gevoeliger zijn voor problemen met depressie, goede slaap, cognitie en geheugen, evenals migraine, immuunproblemen, ontstekingen, beschadigde bloedvaten en nog veel meer gezondheidsproblemen.


Wat zijn MTHFR en methylatie?

MTHFR (methyleentetrahydrofolaat-reductase) is een enzym dat een sleutelrol speelt bij de verwerking van aminozuren, met name homocysteïne. Veel vitale processen worden beïnvloed door het MTHR-enzym, van het repareren en regenereren van cellen tot immuunregulatie en ontgifting.

Andere opmerkelijke voorbeelden van methylatie zijn de synthese van melatonine om te helpen bij de slaap, het vertragen van de celdeling om kanker te voorkomen en het laten verdwijnen van noradrenaline, zodat we kunnen ontspannen.

Noradrenaline is de belangrijkste vecht-of-vlucht neurotransmitter van ons lichaam en is ook verantwoordelijk voor het beheersen van angst, perfectionisme en dwangmatigheid.

Een ander gunstig proces van methylatie is de afbraak en beschikbaarheid van serotonine, die, net als melatonine, een meer rustgevende slaap mogelijk maakt.

Mensen met de MTHFR-genmutatie hebben moeite met methyleren en kunnen foliumzuur niet omzetten in 5-MTHR of vitamine B12 omzetten in homocysteïne.

Als we kijken naar alle positieve effecten van methylatie, is het gemakkelijk om te zien hoe de MTHFR-genmutatie zo'n negatieve impact kan hebben op onze mentale en fysieke gezondheid.


Hoe weet ik of ik de MTHFR-genmutatie heb?

Hoewel een bloedtest uw niveaus van homocysteïne kan bepalen, is een genetische test de enige manier om vast te stellen of u de MTHFR-genmutatie hebt. Onder andere 23andme biedt een betaalbare genetische gezondheidstest.

Van algemeen welzijn tot sportherstel, gemoedsaandoeningen en chronische ziekten, de Myers-cocktail is een van de meest populaire en veelzijdige IV-therapieën die beschikbaar zijn.Myers-cocktail met glutathion om MTHFR-genmutatie te ondersteunen

De MTHFR-genmutatie maakt de absorptie van B12 en foliumzuur uit gewoon voedsel en orale supplementen buitengewoon moeilijk. Zelfs als u genoeg van deze orale voedingsstoffen binnenkrijgt, is uw lichaam niet in staat (of minder goed) om het af te breken voor gebruik.

Dit is de reden waarom het ontvangen van deze voedingsstoffen door middel van IV-therapie veel effectiever is dan orale supplementen. IV-behandelingen zorgen ervoor dat voedingsstoffen rechtstreeks in de bloedbaan terechtkomen waar ze volledig worden opgenomen, waarbij de inefficiënte processen van orale vertering worden omzeild.

Vaak wordt door de infusies een algeheel gevoel van welzijn waargenomen, evenals toename in energie, verminderde angst en / of depressie en minder hevigheid van toekomstige 'flare-ups'.


Mensen met een MTHFR-genmutatie hebben het in het algemeen moeilijker om hun dagelijkse toxines te verwijderen. Deze gifstoffen hopen zich op in de loop van de tijd en veroorzaken een verscheidenheid aan gezondheidsproblemen. De glutathion die in onze Myers-cocktail zit, is een aminozuur dat het lichaam op een natuurlijke en grondiger manier helpt detoxen.


De vitamines en mineralen van de Myers-cocktail ondersteunen ook de bijnieren. Deze klieren hebben de neiging overmatige adrenaline te produceren wanneer het lichaam zich in een toestand van langdurige onbalans bevindt, zoals dat kan zijn met de MTHFR-genmutatie. Wanneer we constant overspoeld worden met adrenaline, wordt het lichaam overladen met cortisol en dit zorgt ervoor dat ons welzijn achteruit gaat.Hoeveel behandelingen zijn aanbevolen?

Veel mensen met de MTHFR-genmutatie leven constant in een staat van uitputting. Om de homeostase te herstellen, kan het 4-5 behandelingen duren in een consistent behandelplan om echt weer "normaal" te voelen, maar de meeste mensen voelen voordelen, zelfs na de eerste behandeling.

Een wekelijkse Myers Cocktail-infuus aan tijdens periodes van acute nood of crisis, en een maandelijks onderhoud tot wanneer het stabiel is is zeer gebruikelijk.


Door eenvoudigweg het lichaam deze bestanddelen intraveneus in plaats van oraal te geven, kan het lichaam sneller en effectiever herstellen, regenereren en een staat van homeostase bereiken dan met orale suppletie. Dit is erg veilig en effectief.


Overleg altijd eerst met je behandelend arts of een behandeling zinvol en juist voor jou is.3.750 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page