top of page

De wetenschap achter PEMF-therapie en hoe het uw pijn kan verhelpen

De kwaliteit en energie van Mitochondriën,

de accu's van je cellen, beïnvloeden alles wat je doet.

Wat als u uw mitochondriën rechtstreeks zou kunnen opladen?
Met PEMF-therapie is dit een mogelijkheid die binnen uw bereik ligt.


PEMF-therapie maakt gebruik van laag-niveau elektromagnetische straling om beschadigde weefsels en botten te genezen, letsel gerelateerde pijn te verlichten en zelfs organen te stimuleren.De therapeutische frequentie van PEMF's lijkt veel op de frequenties die je tegenkomt in de natuur, dus je lichaam weet hoe ermee om te gaan. Onderzoek heeft onder meer aangetoond dat PEMF

  • Beschadigde organen kan herstellen

  • Pijn door artritis kan verminderden

  • Immuun functie verbeteren

  • Slaap intensiteit verbeteren

  • Depressie verminderen

  • Fysieke energie verhogen

  • Botgenezing en bot dichtheid versnellen en verhogen

  • Circulatie van het bloed in het lichaam verhogen


Hoeveel mitochondriën, de accu van je cellen, je hebt en hoe sterk ze zijn, is van invloed op alles wat je doet - van beter presteren tot langer leven. Er zijn manieren om je mitochondria een boost te geven via dieet en levensstijl. Daarnaast kan PEMF een belangrijke aanvulling zijn om de energie van je mitochondriën te stimuleren en te optimaliseren.


Maar werkt het?

Lees verder om het mechanisme achter de PEMF-voordelen te ontdekken, en wat het verschil is met de schadelijke elektromagnetische velden EMV of EMF waar je zoveel over hoort.


Wat is PEMF-therapie?

De wetenschap achter PEMF-therapie en hoe het uw pijn kan genezen


Wat is PEMF-behandelingsbestraling?

Zoals al eerder vermeld maakt PEMF-therapie gebruik van laag-niveau elektromagnetische straling om beschadigde weefsels en botten te genezen, letsel gerelateerde pijn te verlichten en zelfs organen te stimuleren.

Het idee is dat pulsen bij lage frequenties door de huid gaan en diep in de spieren, botten, pezen en zelfs organen doordringen om de energie van de cel te activeren en de natuurlijke herstelmechanismen te stimuleren.


PEMF is een niet-invasieve manier om verwondingen, chronische pijn en zelfs chronische aandoeningen zoals depressie en diabetes te benaderen.


Wat zijn EMV's en is dat gevaarlijk?

U hebt misschien gehoord dat elektromagnetische velden (EMV's) afkomstig van zaken als draadloze routers, magnetrons en vliegtuigen uw lichaam op cel niveau kunnen verstoren.

EMF's kunnen je DNA [1] [2] [3] [4] veranderen en je genen beschadigen [5] [6], waardoor je cellen niet echt weten wat ze moeten doen.

Dat kan veel medische en psychische klachten veroorzaken, variërend van overmatige vermoeidheid, stress of zelfs dusdanige DNA-schade veroorzaken met kanker als gevolg. [7]

PEMF-therapie is niet hetzelfde. Frequentie en duur maken het verschil.

EMF’s vallen binnen een breed spectrum - alles, van röntgenstralen en satellieten tot uw draadloze hoofdtelefoon, emitteert EMF's op verschillende frequenties. Hoogfrequente EMF's, zoals röntgenstralen die frequenties registreren in het bereik van honderd kwincilion Hz, deze zijn het meest storend voor uw lichaam. Dat komt omdat ze ioniserend zijn - wat betekent dat ze genoeg energie hebben om elektronen van atomen af te breken, waardoor er veranderingen in de energie voorziening van deze atomen komt.


Dit resulteert in een verandering van de manier waarop uw cellen werken.

Zelfs niet-ioniserende EMF's in de middelste frequentie (bijvoorbeeld: microgolven registreren rond de tien miljard Hz) kunnen veranderingen in uw DNA veroorzaken en uw circadiane ritme ofwel het slaap ritme verstoren.


Zoals vermeld lijkt de therapeutische frequentie van PEMF's veel op de frequenties die je tegenkomt in de natuur en weet je lichaam hoe ermee om te gaan. De meeste PEMF-behandelingen vallen in het bereik van 5-30 Hz, wat minder is dan bij een onweer. EMV´s zijn gevaarlijker dan een onweersbui

Bovendien is de PEMF-behandeling pulserend en kort, dus er is geen sprake van langdurige uitgebreide blootstelling welke we de hele dag hebben via GSM en andere stralingsbonnen. De meeste PEMF-behandelingen duren 10-20 minuten en zijn pulserend in plaats van constante blootstelling.


Waarom PEMF-therapie werkt

Het idee erachter is dat de energiepulsen diep doordringen in de weefsels en cellen stimuleren op de plaats van de verwonding, en in de regio er omheen.

In een aflevering van de Bulletproof Radio legt PEMF-expert Dr. Gary Ryan, bekend als "The Energy Doctor", uit: "Gebaseerd op veel onderzoek dat bij Yale werd gedaan, is het duidelijk dat vrijwel elke pathologie in het lichaam wordt voorafgegaan door een daling in cellading. Nu hebben we een technologie die het energie niveau van een cel die zijn lading heeft verloren, vanwege de hoge intensiteit van de puls, weer tot een normale of een meer normale situatie brengt, waardoor deze kan repliceren zoals een meer normale cel.

Dus door een laag-niveau elektromagnetisch veld in het lichaam te introduceren, kunnen die cel ladingen weer omhoog komen en gezonde elektrochemische uitwisselingen herstellen.

PEMF behandeling stimuleert elk niveau van het lichaam. De elektromagnetische pulsen van energie doordringen het lichaam op cellulair niveau. Je lichaam gebruikt dan die energie om zichzelf te helen door zijn natuurlijke genezingsmechanismen. Afhankelijk van de omvang van het probleem, kan PEMF snel een lichte onbalans aanpakken, zoals een spierverrekking of kneuzing. Een complexere verandering zal meer tijd in beslag nemen maar het lichaam zal zeker op cellulair niveau reageren en daar waar mogelijk het lichaamseigen herstelproces optimaliseren


Wat de wetenschap zegt over PEMF-therapie

Het mechanisme van gepulseerd elektro magnetisch velden klinkt behoorlijk overtuigend, maar PEMF-onderzoek onder gecontroleerde omstandigheden zal uitwijzen of PEMF al dan niet effectief is. Dit is wat wetenschappers tot nu toe konden aantonen over PEMF-therapie:

PEMF verminderde pijn en zwelling meetbaar na plastische chirurgie [8]

Een omvangrijke hoeveelheid onderzoek toont aan dat PEMF genezing van tibiale breuken bevordert [9] [10] [11]

Een kleine studie toonde aan dat PEMF-therapie pijn vermindert door chronische pijn en fibromyalgie [12]

Dierstudies tonen het potentieel van PEMF-therapie in het regenereren van zenuwvezels in het ruggenmerg en perifere zenuwen, wat veelbelovend is voor de toekomst van regeneratieve geneeskunde [13]

In celculturen leek PEMF-behandeling lysozym te activeren, wat een belangrijke stap is in het botregeneratieproces. [14]

Behandeling met PEMF verbeterde artrose door het kraakbeen tegen te houden [15]

PEMF had invloed op de groei van botcellen in celculturen, die in laboratoriumonderzoek botweefsel vormden [16] [17] [18]

In een kleine studie gingen mensen met letsel aan rotatorcuffs door de PEMF-therapie en hadden alle deelnemers een duidelijke verbetering of verdwijnen van hun symptom. [19]

Slechts één maand PEMF-behandeling verbeterde pijn en functionele prestaties bij patiënten met artritis [20]

PEMF-therapie hielp de lever sneller herstellen bij ratten waarvan een deel van de lever werd verwijderd [21] [22]

PEMF is een waardevolle therapie om een ​​pijnlijke schouder te behandelen welke je al decennia lang lastigvalt, of om een ​​recente blessure mee te verhelpen zodat je snel weer je favoriete sport of werkzaamheid kunt uitvoeren

Een eenmalige behandeling zal niet altijd veel oplossen, maar een aantal behandelingen kunnen voor verrassende resultaten zorgen. Met wetenschappelijke achtergronden en geen bijwerkingen, is het de moeite waard om PEMF-therapie te overwegen.

Heeft u vragen over deze eenvoudige maar doeltreffende therapie of wilt u een afspraak maken om te ervaren wat PEMF voor u kan betekenen, neem dan gerust contact met ons op.

2.628 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page